Home » De Klimboom

De Klimboom

Cultuurcentrum De Klimboom is verhuisd naar de Dr. Ottenstraat 46 (voormalige gymzaal) te Simpelveld. Vanaf 1 januari 2015 is het beheer van deze cultuurtempel in handen van de Stichting Culturele Evenementen. Daar organiseert de stichting, in samenwerking met Puur Weijers & Weijers, met regelmaat o.a. theatervoorstellingen (modern, klassiek, kleinkunst, cabaret e.d.) met bekende professionele en amateurartiesten.

Daarnaast zijn in het Cultuurcentrum enkele ateliers ondergebracht. De Klimboom heeft de afgelopen 4 jaren in Simpelveld en omgeving grote bekendheid verworven en heeft in haar nieuwe huisvesting kwalitatief grote plannen om genieters van kunst en cultuur op maat te bedienen.

Per 31 december 2014 moest De Klimboom na 4 jaar de vroegere basisschool aan de Kloosterstraat worden ontruimd. Stichting Culturele Evenementen heeft zich ingezet om dit kunst- en cultuurproject een toekomst te geven en de functie van De Klimboom als cultuurplatform op lokaal en regionaal niveau te behouden. Begin 2015 is de stichting er in geslaagd om de theater en kunstactiviteiten van De Klimboom voort te zetten in de vroegere gymzaal aan de dr. Ottenstraat.

De culturele instelling heeft in de Woningstichting Simpelveld een nieuwe partner gevonden, waardoor men in eerste instantie voor de duur van een half jaar en vervolgens voor 10 jaar een huurovereenkomst kan afsluiten.
Rene Heltzel, de voorzitter van de Stichting Culturele Evenementen sprak destijds opgelucht:

“Dankzij de Woningstichting Simpelveld hebben we weer perspectief, we zullen alles in het werk stellen om de benodigde financiële middelen te verwerven, die nodig zijn voor het opknappen van het gebouw en voor de aanpassing tot theater en atelierruimtes”.

De uitvoering en coördinatie van het nieuwe theater en ateliers is in de vertrouwde handen van Puur Weijers & Weijers, bedenkers van unieke momenten.

“Ook op deze plek hopen we weer een sfeer van beleving en creativiteit neer te zetten, tevens zullen we op cultureel gebied nog meer ruimte gaan bieden aan de burgers in het kader van de participatiemaatschappij”. - Wiel Weijers

De Stichting Culturele Evenementen spreekt graag nogmaals haar dank uit aan het adres van de Woningstichting, ook aan de vele vrijwilligers, die dit project samen met Puur Weijers & Weijers weer op de rails hebben gezet en aan de sympathisanten ( bijna 3000 handtekeningen ) die zich hebben ingezet voor het behoud van De Klimboom.

De steun van de gemeenschap, van bedrijven en van subsidiegevers is onontbeerlijk om dit project te laten slagen.

Steun de Klimboom

In verband met het opknappen/inrichten en het vervangen van technische voorzieningen van onze nieuwe locatie, doet de stichting een beroep op u om een persoonlijk steentje bij te dragen aan de doorstart van ons vernieuwde culturele hart, zodat het weer volledig kan gaan kloppen. Help mee, en wordt donateur! Aanmelden kan via onderstaande button, via info@cultureelsimpelveld.nl of rechtstreeks bij het bestuur.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking.