Home » Evenementen | Kunstig Spektakel

Evenementen | Kunstig Spektakel

2016 

Op zondag 29 mei 2016 zal in en rondom Cultuurcentrum de Klimboom dit bekende en jaarlijks terugkerend culturele evenement plaatsvinden. Straattheater, kunstschilders, beeldhouwers, edelsmeden en diverse muzikale acts en workshops vullen wederom het programma. Ook dit jaar valt het Kunstig Spektakel in, de alweer 6de editie van, de Week van de Amateurkunst (WAK).

Exposeren, presenteren, amuseren of informeren als artiest of kunstenaar? Heel graag! 

2015

Op zondag 31 mei was de nieuwe locatie van de Klimboom de standplaats voor ons bekende en jaarlijks terugkerend culturele evenement. Straattheater, kunstschilders, beeldhouwers, edelsmeden en diverse muzikale acts en workshops stonden wederom op het programma tijdens de 5de editie van de Week van de Amateurkunst (WAK).

Tijdens deze week zijn door heel Nederland ( in meer dan 100 gemeenten) optredens, workshops en andere activiteiten. Hierbij kunnen alle mensen kennis maken met het plezier van de amateurkunst. De WAK laat zien dat amateurkunst leeft. Ook in Simpelveld en omgeving.

2014

Op zondag 25 mei 2014 vond tussen 11.00 uur en 18.00 uur het vijfde Kunstig Spektakel Simpelveld plaats. Zinneprikkelend luisteren, ervaren, kijken, proeven, voelen, ontdekken, meedoen, ruiken, genieten en bewegen.

Het Kunstig Spektakel kreeg gestalte op een tweetal centraal gelegen locaties in de gemeente Simpelveld. Deze bijzondere dag is dit jaar gesitueerd bij het Kunst- en Cultuurhuis de Klimboom en op de parkeerplaats in het park achter het gemeentehuis kwamen een zestal prachtige pagodetenten te staan. Op beide locaties trof men diverse stands aan met in totaal meer dan 40 kunstenaars.

2013

Op zondag 26 mei 2013 zal tussen 11.00 uur en 18.00 uur voor de vierde de keer in successie het “Kunstig spektakel Simpelveld” plaats vinden.

Deze bijzondere dag zal gestalte krijgen op 6 bijzondere locaties in Simpelveld. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om via bonnen op diverse plekken te genieten van culinaire geneugten.

De bezoekers zullen een route volgen, die men te voet of per fiets kan afleggen (ruim 2 km) . Het geheel belooft een spectaculair kunstig palet te worden vol dynamiek en creativiteit. 

2012

Op zondag 3 juni 2012 vindt tussen 11.00 uur en 18.00 uur het derde Kunstig Spektakel Simpelveld plaats.

Uniek is dat het Kunstig Spektakel dit jaar voor het eerst ook onderdeel is van de Week van de Amateurkunst (WAK). De WAK is een landelijk evenement voor amateurkunst, met optredens, exposities, workshops en andere activiteiten in 100 gemeenten.

Het Kunstig Spektakel krijgt in 2012 gestalte op een zestal bijzondere locaties (cultuur hotspots) in de gemeente Simpelveld.

2011

De 10 startpunten waaruit u zondag 5 juni 2011 wandelend kon genieten van Kunstig Simpelveld, met theater, muziek workshops horeca en 50 kunstenaars:

 1. Oude Molen
 2. Station ZLSM
 3. Plein bij de Kerk
 4. Kunst en Cultuurhuis de Klimboom
 5. Huize Damiaan
 6. Tuin van Huize Loreto
 7. Park achter Gemeentehuis
 8. Parkje Dr. Poelsplein
 9. Park Brandstraat
 10. Gemeentehuis Simpelveld

2010

De 10 locaties van Kunstig Simpelveld, met theater, muziek workshops horeca en 50 kunstenaars. Plus het maken van het langste schilderij van Limburg.

 1. Oude Molen
 2. Station ZLSM
 3. Plein bij de Kerk
 4. Kunst en Cultuurhuis de Klimboom
 5. Huize Damiaan
 6. Tuin van Huize Loreto
 7. Park achter Gemeentehuis
 8. Parkje Dr. Poelsplein
 9. Park Brandstraat
 10. Gemeentehuis Simpelveld

Spring naar toolbar