2014

Op zondag 25 mei 2014 vond tussen 11.00 uur en 18.00 uur het vijfde Kunstig Spektakel Simpelveld plaats. Zinneprikkelend luisteren, ervaren, kijken, proeven, voelen, ontdekken, meedoen, ruiken, genieten en bewegen.

Het Kunstig Spektakel kreeg in 2014 gestalte op een tweetal centraal gelegen locaties in de gemeente Simpelveld. Deze bijzondere dag is dit jaar gesitueerd bij het Kunst- en Cultuurhuis de Klimboom en de parkeerplaats in het park achter het gemeentehuis. Op de parkeerplaats komen een zestal prachtige pagodetenten te staan, zodat men niet maar afhankelijk is van de weersomstandigheden.  

Het bestuur van de Stichting Culturele Evenementen Simpelveld/Bocholtz heeft kosten nog moeite gespaard om het vijfde Kunstig Spektakel tot een succes te brengen. De bezoekers kunnen die dag (gratis entree) meedoen aan kunst en cultuur. Diverse schilders, beeldhouwers en musici geven toegankelijke en inspirerende workshops. Deelnemers kunnen zo ontdekken welke kunstvorm hen aanspreekt en in contact komen met andere liefhebbers. Ook maakte de Vrije Akademie ZOM net als vorig jaar samen met de bezoekers een kunstwerk.

Op beide locaties trof men diverse stands aan met in totaal meer dan 40 kunstenaars. Bijzondere optredens variërend van theater, zang, dans en muziek (zowel instrumentaal als vocaal) te zien en te beluisteren.  Zanger Jean Notermans, het Jelokoor, het koor Melange, uit Midden Limburg de formatie Basic Roots, uit Groningen  Accordéon Mélancolique en uit ons eigen Simpelveld: de zangeres Yreen, het mannenkoor David en Femke Philippens.

Locatie ‘La Bonbonnière’: Het is niet de Scala van Milaan of Maastrichts Mooiste. La Bonbonnière is een intiem, mobiel theater voorzien van pluche en alle technische snufjes. Er is plaats voor 32 bezoekers en ademt de sfeer van een echt theater. Op het vijfde Kunstig Spektakel worden er doorlopend voorstellingen gespeeld voor jong en oud door Ruud Verhoeven en Raymond Clement. La Bonbonnière bezorgde bezoekers van het Kunstig Spektakel gegarandeerd een onvergetelijk moment.

Spring naar toolbar