Home » Over ons

Over ons

Stichting Culturele Evenementen waarborgt en draagt bij aan cultuur in Simpelveld en omgeving

Zo hebben wij de doorstart van Cultuurcentrum De Klimboom naar de Dr. Ottenstraat 46 (voormalige gymzaal) te Simpelveld gerealiseerd. En beheren wij deze cultuurtempel vanaf begin 2015. Daar organiseert de stichting, met regelmaat o.a. theatervoorstellingen (modern, klassiek, kleinkunst, cabaret e.d.) met bekende professionele en amateur artiesten.

Daarnaast zijn in het Cultuurcentrum enkele ateliers ondergebracht. De Klimboom heeft de afgelopen 6 jaren in Simpelveld en omgeving grote bekendheid verworven en heeft in haar nieuwe huisvesting kwalitatief grote plannen om genieters van kunst en cultuur op maat te bedienen.

De Stichting was de afgelopen jaren host van een aantal bijzondere culturele evenementen. Grensoverschrijdend theater “Mysterieuze Liefde (2008)” en het jaarlijks terugkerende “Kunstig Spektakel” dat in 2015 voor de 6e keer op rij werd gehouden tijdens de de Week van de Amateurkunst (WAK).

Tijdens deze week zijn door heel Nederland ( in meer dan 100 gemeenten) optredens, workshops en andere activiteiten. Hierbij kunnen alle mensen kennis maken met het plezier van de amateurkunst. Naast kunstenaars zijn er verschillende kunstvormen te bewonderen.