Home » Theaterzaal

Theaterzaal

Over theater de Klimboom

In 2010 werd Cultuurcentrum / Theater De Klimboom opgericht door Joyce en Wiel van Puur Weijers & Weijers. Het begon in het vroegere schoolgebouw van De Klimboom aan de Kloosterstraat waaraan het theater haar naam ontleende.

Het gebouw aan de Kloosterstraat in Simpelveld waarin het Kunst en Cultuurhuis De Klimboom oorspronkelijk vestigde werd in 1932 gebouwd. Van 1932 tot 1994 heeft het dienst gedaan als lagere school "St. Jozef". In 1994 werd het een algemeen bijzondere school en kreeg het de naam De Klimboom. De betekenis van die naam stond symbool voor ontwikkeling, groei, natuur en spelen. Toen het cultuurcentrum het pand nieuw leven in blies heeft het zijn passende, oorspronkelijke naam “De Klimboom” behouden. Na de verhuizing in 2015 naar de Dr. Ottenstraat in Simpelveld, wat mede dankzij de medewerking van Woningstichting Simpelveld mogelijk was, bleven de naam en missie bestaan. Met als enig verschil dat nu de Stichting Culturele Evenementen Simpelveld/Bocholtz het beheer kreeg over het theater en dat in opdracht van de stichting Puur Weijers & Weijers zorg ging dragen voor de programmering en coördinatie.

Ook nu nog staat de naam "De Klimboom" voor ontplooiing groei en ontwikkeling, waarvan we hopen dat de 'roots'(onze donateurs, artiesten en de gemeenschap) vruchtbare bodem en houvast blijven bieden om de regio rond Simpelveld en Bocholtz blijvend te kunnen laten genieten van Kunst en Cultuur.

Spring naar toolbar