Home » Welkom

Welkom

Welkom bij Cultuurcentrum de Klimboom

Cultuurcentrum De Klimboom bevindt zich aan de Dr. Ottenstraat 46 (voormalige gymzaal) te Simpelveld. Het beheer hiervan en de organisatie van theater voorstellingen (modern, klassiek, kleinkunst, cabaret e.d) met bekende professionele en amateur artiesten is in handen van de Stichting Culturele Evenementen. Daarnaast zijn in het Cultuurcentrum enkele ateliers ondergebracht. En bestaat de mogelijkheid om een ruimte te huren voor particulieren en ondernemers. De Klimboom staat voor ontplooiing, groei en ontwikkeling. We hopen dat de 'roots' (onze donateurs, artiesten en de gemeenschap) vruchtbare bodem en houvast blijven bieden om de inwoners van/rond Simpelveld en Bocholtz te laten genieten van Kunst en Cultuur. Theatervoorstellingen voor jong en oud, van cabaret tot poppentheater. Maar ook zang en dans krijgt hier een podium voor professionele en amateur artiesten. Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden of u wilt meer informatie? Stel uw vraag en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

De oorsprong van Cultuurcentrum de Klimboom

Cultuurcentrum De Klimboom is op 1 januari 2015 verhuisd van de Kloosterstraat naar de Dr. Ottenstraat 46 (voormalige gymzaal) te Simpelveld.
Per 31 december 2014 moest De Klimboom, na 4 jaar de vroegere basisschool aan de Kloosterstraat, worden ontruimd.
Stichting Culturele Evenementen heeft zich ingezet om dit kunst- en cultuurproject een toekomst te geven en de functie van De Klimboom als cultuurplatform op lokaal en regionaal niveau te behouden.
Begin 2015 is de stichting er in geslaagd om de theater en kunstactiviteiten van De Klimboom voort te zetten in de vroegere gymzaal aan de dr. Ottenstraat.

Sinds 1 januari 2015 is het beheer van deze cultuurtempel in handen van de Stichting Culturele Evenementen.
Daar organiseert de stichting, in samenwerking met Puur Weijers & Weijers, met regelmaat o.a. theatervoorstellingen (modern, klassiek, kleinkunst, cabaret e.d.) met bekende professionele en amateur artiesten in Theater De Klimboom.
Daarnaast zijn in het Cultuurcentrum enkele ateliers ondergebracht. De Klimboom heeft de afgelopen jaren in Simpelveld en omgeving grote bekendheid verworven en heeft in haar nieuwe huisvesting nog steeds kwalitatief grote plannen om genieters van kunst en cultuur op maat te bedienen.

De culturele instelling heeft in de Woningstichting Simpelveld een nieuwe partner gevonden, waardoor men in eerste instantie voor de duur van een half jaar en vervolgens voor 10 jaar een huurovereenkomst kan afsluiten.

Rene Heltzel, destijds de voorzitter van de Stichting Culturele Evenementen
sprak destijds opgelucht:
“Dankzij de Woningstichting Simpelveld hebben we weer perspectief, we zullen alles in het werk stellen om de benodigde financiële middelen te verwerven, die nodig zijn
voor het opknappen van het gebouw en voor de aanpassing tot theater en
atelierruimtes”.

De uitvoering en coördinatie van het nieuwe theater en ateliers is in de vertrouwde handen van Puur Weijers & Weijers, bedenkers van unieke momenten. Wiel Wijers destijds:
“Ook op deze plek hopen we weer een sfeer van beleving en creativiteit neer te zetten, tevens zullen we op cultureel gebied nog meer ruimte gaan bieden aan de burgers in het kader van de participatiemaatschappij”.

Sponsors

Spring naar toolbar